Betalade faktura till fordringsägare - fick ändå inkassokrav

Edwin ringer till Sergel eftersom han fått ett inkassokrav via Kivra trots att han hade betalat fakturan till fordringsägaren tre dagar tidigare. Edwin undrar hur det blir med våra inkassokostnader i och med att kravet redan hunnit skickas ut. Han förklarar att han är väldigt mån om att göra rätt för sig samtidigt som han är tydlig med att han inte vill ha fler kostnader än nödvändigt. 

Vår handläggare berättar för Edwin att ärendet avslutas om betalningen från honom registrerats hos fordringsägaren innan vi skickat ut inkassokravet. Inkommer betalningen samma dag eller efter vårt inkassokrav har skickats ut, kommer inkassokostnaden och räntan att behöva betalas till Sergel. Handläggaren förklarar att Sergel i så fall skickar ut ett nytt brev till Edwin med kvarstående kostnader. 

I Edwins fall var betalningen registrerad hos fordringsägaren innan vi skickade ut inkassokravet. Det betyder att han inte behöver göra något denna gång, utan att ärendet avslutats eftersom betalningen inkom i tid. Edwin tackar för hjälpen. Han berättar att han känt sig stressad sedan han fick brevet från Sergel men att allt kändes bättre efter att ha fått prata med vår handläggare.  

Handläggaren berättar därefter hur Edwin kan agera om en liknande situation skulle uppstå. Skulle Edwin få ett nytt krav som han anser felaktigt, där han måste betala inkassokostnaden kan han göra något av följande:  

  • Logga in på Mina Sidor och skicka oss ett meddelande för sitt ärende 
  • Skicka ett brev till oss: Sergel Kredittjänster AB, C8268, 190 86 Rosersberg 
  • Ringa till oss, numret finns på inkassokravet 

Sergel strävar alltid efter att efterleva vårt ledord “We Care” i mötet med de människor som kontaktar oss. Vi måna om att hjälpa alla så långt det går och på ett sätt som passar individen i fråga. Behöver du hjälp med ditt ärende kan du logga in på Mina Sidor och skicka ett meddelande till oss. Vill du hellre ringa hittar du telefonnumret som gäller för ditt specifika ärende längst ner på inkassokravet. Du når oss annars på telefonnummer 0771–102040. 

Läs mer

Läs även dessa lösningar