Kommunicera effektivt med Sergel Connect

- Vill du veta vad kunder tycker om din service, avisera om paket, vässa försäljningen eller få betalt? Vi hjälper dig.

Upptäck möjligheterna med meddelandetjänster

Med Sergel Connect kan du utveckla din verksamhet och skapa smarta samt effektiva betalnings- och kommunikationskanaler för dina kunder och medarbetare. Vi erbjuder en mångfald av digitala betalnings- och meddelandetjänster, som sträcker sig från fakturering till sms-distribution.

Vi fungerar som en mellanhand mellan innehållsleverantörer, operatörens fakturering och abonnenterna. Vår oberoende position gör oss till din perfekta partner, med ditt företag i fokus. Och vårt sätt att arbeta kan anpassas och utvecklas i alla länder, världen över!

 • Webbverktyg

  Utforska vårt utbud av kraftfulla webbverktyg och applikationer som är skapade för att optimera din kommunikation. Oavsett om du är ute efter att sända massutskick, organisera röstningar eller skapa gruppkonversationer med medarbetare, så har vi lösningen för dig.

  Så fungerar det

  Med sms-composer kan du skicka ditt meddelande till flera mottagare och får leveranskvitto för respektive sms. För att förenkla utskicket kan du även skapa och ladda upp flera standardmeddelanden som du sedan väljer vid tillfället för utskicket.

  Fördelar med tjänsten

  • Webbtjänst för massutskick: Skicka meddelanden till en bred publik med hjälp av vår Composer. Välj olika mottagarlistor, redigera i dem och undvik dubbletter.
  • Anpassningsmöjligheter: Konfigurera personliga inställningar och infoga unika attribut som serienummer, datum, tid och namn. Med en kapacitet på upp till 1377 tecken kan du skapa meddelanden som sticker ut.
  • Leveransrapporter: Få insikt i leveransstatus för dina meddelanden. Det är tillgängligt på svenska, norska, danska och engelska.
  • Hantera inkommande sms online: Ta emot inkommande sms och läs dem direkt online i din inbox.

  Med sms-composern kan du skapa frågor och skicka ut enkäter till din målgrupp. Mottagaren har då möjlighet att svara med ett sms. Du får översikt över resultaten i din inbox.

 • Mobile invoice payment

  Vill du ha ett smidigt alternativ till pappersfakturor? Med Mobile invoice payment kan du enkelt och smidig skicka ut fakturor och påminnelser om betalning genom sms. Det är så enkelt att det bara tar några klick från mottaget sms till betald faktura.

  Så fungerar det

  • – Skicka betalningsinformation och meddelande via API.
  • – Sergel Connect genererar en unik landningssida med betalningsinformation.
  • – Sergel Connect skickar meddelandet med en länk via sms till slutkunden.
  • – Slutkunden klickar på den tillhandahållna länken.
  • – Slutkunden ser vad fakturan avser.
  • – Slutkunden väljer betalningsmetod som erbjuds av avsändaren.
  • – Slutkunden betalar.
  • – En betalningsnotis skickas till ditt system.

  Mobile invoice payment påminner om en traditionell faktura med en sms-länk som leder direkt till betalning. Det främjar en modern och positiv kundupplevelse genom en enkel betalningsprocess.

  Fördelar med Mobile invoice payment
  Med Mobile invoice kan du nå dina kunder var och när som helst. Det är enkelt för mottagaren att betala. Du får feedback direkt till ditt system, med kvitton och erbjudanden på landningssidan och det är dessutom mycket kostnadseffektivt. Sergel Connect erbjuder tjänsten i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Över 90 procent klickar på länken inom 45 minuter och 20 procent betalar inom en minut.

 • Secure sms

  Behöver du GDPR-säkra din sms-kommunikation? Med Secure sms kan du skicka känsliga meddelanden på ett säkert sätt. Denna tjänst är idealisk när du behöver säkerställa konfidentialitet för meddelanden som innehåller personlig information, som telefonnummer eller personnummer. För att öppna behöver mottagaren även identifiera sig via BankID, för att bekräfta trovärdighet.

  Fördelar med Secure sms

  • Säker kommunikation: När du behöver skicka personliga meddelanden som inte lämpar sig för vanliga sms, erbjuder Secure sms en säker lösning.
  • Personliga landningssidor: Genom att koppla meddelandet till mottagarens personnummer skapar vi en personlig landningssida som bara kan nås genom att bekräfta identitet med BankID eller liknande produkter.
  • Enkel inloggning: Om du inkluderar personnumret i API-anropet/kopplingen, öppnas mobilt BankID automatiskt när mottagaren klickar på ”logga in”. Annars kan mottagaren enkelt ange personnumret själv.

  Secure sms är din lösning för att kommunicera säkert på mobilen och säkerställa att dina känsliga meddelanden är skyddade och privata.

 • Sms-betalning

  Det är smidigt att betala via sms. Just möjligheten till snabb och enkel betalning med mobilen gör att allt fler företag erbjuder denna betalningsform. Vi debiterar din kund det belopp som ska dras på deras vanliga telefonräkning eller via konto.

  Genom att använda Connects sms-betalning erbjuds du en smidig betalningsmetod som täcker hela Sverige.

  Vad du kan förvänta dig

  Med sms-betalning får dina kunder möjlighet att betala flera tjänster smidigt och enkelt på telefonräkningen. Du kan även debitera kunderna direkt, oavsett vilken mobiloperatör de använder. Vi stöder både sms-kredit och sms-debet.

  Vår sms-betalning ger dig en enkel och smidig betalningsmetod som kan öka din försäljning och förbättra kundupplevelsen.

  Fördelar med sms-betalning

  • Automatisk fakturering: Sergel Connect skickar din faktureringsdata till varje operatör.
  • Kunden betalar tillsammans med andra poster på telefonräkningen: Slutkunden betalar för innehållstjänster tillsammans med andra poster på sin telefonräkning.
  • Smidig hantering: Sergel Connect sköter operatörens försäljningsdebitering och avräkning för sålda tjänster. Allt är sömlöst integrerat och automatiserat, så du kan fokusera på kundupplevelse och ökad försäljning.
  • Snabbhet och enkelhet: Kunden behöver inte ange långa och komplicerade kreditkortsnummer eller hantera kontanter.
  • Hög konverteringsgrad: Vår tjänst har en hög konverteringsgrad.

  Med sms-betalning från Sergel Connect gör du betalningsprocessen enkel för dina kunder och ökar din försäljning på ett smidigt sätt. Gör affärer enklare idag!

   

 • Gateway Messaging

  Integrera dina system med vår gateway/API för smidig kommunikation och utnyttja ett brett utbud av APIer för att effektivisera meddelandehanteringen.  


  Vår Gateway Messaging-lösning är ditt verktyg för att revolutionera kommunikationen. Med en enkel integration kan du dra nytta av flera fördelar och utöka funktionaliteten.
   Med Gateway Messaging är du redo att ta din kommunikation till nästa nivå. 


  Så fungerar det

  Du kan enkelt integrera tjänsten med dina befintliga system och ansluta via http, WebService (SOAP), REST/Json eller SMPP. Vi erbjuder global täckning med direkta anslutningar i Norden och Baltikum och tjänsten är lämplig för system med höga krav på leveranssäkerhet.

  Fördelar med Gateway Messaging

  • Effektivitet och enkelhet: Vår Gateway Messaging förenklar din meddelandehantering och gör det smidigt att nå din målgrupp. Du kan snabbt integrera våra tjänster med ditt befintliga system, oavsett vilket system du använder, och effektivisera din kommunikation.
  • Ökad tillförlitlighet: Vi erbjuder en robust och pålitlig plattform som garanterar att dina meddelanden når sina destinationer. Med direkta anslutningar i Norden och Baltikum säkerställer vi global räckvidd och hög leveranssäkerhet.
  • Flera funktionaliteter: Förutom grundläggande meddelandehantering kan du lägga till extra funktioner som kort- och långnummer, rapportlagring med data kring utskicket (DLR) och telefonnummerautentisering (HLR) för att förbättra dina kommunikationsstrategier ytterligare.
 • E-post till sms

  Med e-post till sms förvandlar vi din mejlkommunikation till enklare, smidigare och mer effektiva textmeddelanden. Genom tjänsten får din verksamhet möjlighet att skicka sms på ett flexibelt sätt. Du kan skicka meddelanden för olika ändamål, från större utskick till personliga påminnelser och marknadsföring. Vår lösning ger dig enkelhet och effektivitet när det gäller sms-kommunikation.

  Fördelar med e-post till sms 

  • Dynamisk avsändartext: Anpassa ditt avsändarnamn för att skapa personliga meddelanden.
  • Eliminering av dubbletter: Vi ser till att dina meddelanden inte skickas dubbelt, vilket sparar både tid, pengar och resurser.
  • Skicka till flera mottagare: Oavsett om du behöver skicka meddelanden till en stor mängd mottagare eller en mindre grupp, kan du göra det via e-post.
  • Långa meddelanden: Skicka meddelanden med upp till 1377 tecken, så att du kan förmedla ditt budskap tydligt.

  E-post till sms är en mjukvara som låter dig förvandla mejl till ett textmeddelande snabbt och enkelt.

 • Digital fax till e-post

  Med vår digitala faxtjänst kan du enkelt ta steget in i den digitala faxvärlden, och skicka eller ta emot fax som e-post. Det kan du göra utan behov av en fysisk faxmaskin eller komplicerade serviceavtal. Denna användarvänliga molntjänst är inte bara efterfrågad inom den offentliga sektorn utan även i många andra branscher.

  Fördelar med digital fax som e-post

  • Använd din e-postklient: Återanvänd din företags e-postklient för en sömlös och effektiv faxhantering.
  • Hög säkerhet: Med digital fax är säkerheten högre eftersom meddelandet kommer till rätt inkorg och mottagare direkt. Det kan dessutom vara krypterat.

  Ta emot fax som e-post

  Inkommande fax konverteras till PDF-filer för enkel hantering. PDF-filen skickas som ett e-postmeddelande till den förvalda e-postadressen inom din organisation. Om det behövs kan flera faxnummer kopplas till samma e-postadress.

  Skicka fax till e-post

  När du skickar ett digitalt fax gör du det genom din befintliga e-postklient. Ditt faxnummer och företagets logotyp presenteras på alla utgående fax. Utgående meddelanden skickas som standard från samma e-postadress som mottar inkommande meddelanden.

  Digital fax via e-post är din nyckel till effektiv faxhantering, vilket ger dig den smidighet och bekvämlighet du behöver i den digitala eran.

 • E-post över API

  Med vår tjänst e-post över API kan du enkelt och effektivt skicka e-post via API och slippa begränsningar från din mejlklient. E-post över API gör e-postmarknadsföring enklare och mer kraftfull, med möjligheten att skapa dynamiska och engagerande e-postkampanjer samt övervaka prestanda i realtid.

  Fördelar med e-post över API

  • Dynamiska e-postmeddelanden: Du kan skräddarsy dina meddelanden helt och hållet, inklusive avsändare, ämne och innehåll. Vi säkerställer att dina utskick kommer fram oavsett mejlklient, genom SMTP (Simple Mail Transfer Protocol).
  • Kraftfulla funktioner: Du kan skapa en inkommande e-postkanal där data kan plockas ut från e-postmeddelanden och användas i ett workflow. Om du vill kan vi även skicka e-posten via din egen e-postserver.
  • Metadata och meddelandedesign: Du kan lägga till metadata i e-postmeddelandet för att använda det som ett index i marknadsautomatiseringsprocessen. Det kan vara användbart för att leverera rätt meddelanden till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt och för att följa upp med marknadsföringsprocesser och kampanjer. Du kan även skapa och designa e-postmeddelanden med vår meddelandebyggare samt göra alla länkar i e-postmeddelandet spårbara.
  • Övervaka och optimera: Du kan få insikt i dina e-postkampanjer med omfattande statistik, inklusive information om levererade meddelanden, lästa meddelanden, felaktiga e-postadresser och klickade länkar.

  Med e-post över API kan du effektivisera och förbättra din e-postmarknadsföring genom automatisering, anpassning och integrering med andra system, vilket kan leda till ökad framgång i dina utskick/kampanjer.

Sergel Connect Support

Sergel Connects support finns här för att hjälpa dig med Connects tjänster. Vår support bevakar att våra tjänster alltid är tillgängliga, tar emot dina frågor samt hjälper dig lösa dina problem. Du kan mejla oss på content-support@connect.com eller ringa oss på 08-605 40 43 vid akuta ärenden.
Teknisk information

Möt våra experter

David Nilsson
Key Account Manager Telia/retail Sergel Connect
Theodor Andrén
Account Manager Sergel Connect

"Sms-kvalitet handlar inte bara om att skicka meddelanden, det handlar om att säkerställa att de faktiskt levereras till mottagaren i tid och på ett tillförlitligt sätt. Vissa sms måste bara gå fram och vi kan inte tumma på kvaliteten gällande leverans, vilket vi inte heller behöver med Sergel Connect".

Lars Andersson, Senior Sales Manager på Götalandsnätet.

Vad är API?

API (Application Programming Interface) är ett sätt för olika program att kommunicera med varandra och möjliggör dataöverföring från ett system till ett annat. API skapar därmed kontakten mellan olika program, data och enheter. Anta till exempel att du driver en e-handelsplattform och vill använda Sergel Connect för att skicka orderbekräftelser till dina kunder via sms. Genom att integrera API med ditt e-handelssystem kan du automatisera processen och skapa en sömlös kundupplevelse.

Vad är A2P?

Inom ramen för Sergel Connects tjänster spelar A2P (Application-to-Person) en central roll. A2P-kommunikation innebär att du skickar ett sms från en applikation eller ett system till en person. Denna kommunikationsmetod möjliggör effektiva och automatiserade interaktioner mellan företag och deras kunder, användare och mottagare. Med A2P-kommunikation kan du optimera kommunikationen, öka försäljningen och förbättra kundupplevelsen.

För vem passar Sergel Connects tjänster?

Vi har utgått från dig som ska använda våra tjänster, i stället för tvärtom. Därför har vi skalat bort allt det krångliga. Resultatet är enklare meddelandelösningar för både internt och externt bruk. Våra tjänster är anpassade för utskick av både enstaka meddelanden och sändning av stora mängder världen över. Med Sergel Connects tjänster når du snabbt fram med ditt budskap och tjänsterna kan användas av kommuner, myndigheter och inom näringslivet – och du behöver inte oro dig över att nå fram.

Varför sms?

Med sms är ditt meddelande på plats hos mottagaren på nolltid, oavsett var den befinner sig.

Sms är i dagsläget den mest föredragna kanalen för meddelanden och har en öppningsgrad på imponerande 90 %. Det ger dina meddelanden hög sannolikhet att bli lästa och skapar samtidigt personliga och direkta relationer.

Meddelanden via sms har dessutom betydligt mindre konkurrens om uppmärksamheten, vilket ger dem bättre möjligheter att nå fram till mottagaren och tränga igenom bruset.

Källa: Forbes

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina kontaktuppgifter nedan, så hör vi av oss till dig. Denna kontaktväg är enbart för dig som är intresserad av Sergels tjänster. Om du har fått ett inkassokrav kan du inte kontakta oss via formuläret nedan. I så fall behöver du logga in på Mina Sidor och skicka ett meddelande därifrån.