Företagsinkasso

Står ni inför utmaningar med obetalda fakturor från företagskunder? Sergel erbjuder en professionell och effektiv inkassohantering med ett tydligt fokus på att vårda era kundrelationer. Genom skräddarsydda åtgärder och avancerade scoringmodeller strävar vi efter att maximera era resultat och minimera kreditförluster.

Företagsinkasso som bevarar era kundrelationer

I affärsvärlden är det inte ovanligt att företag ställs inför utmaningar gällande obetalda fakturor. Därför är det av största vikt att ha en effektiv och kundvänlig kravhantering, vilket inte bara ökar chanserna att behålla kunder utan även säkerställer att ni får betalt.

När en faktura förfaller är snabb kontakt med kunden avgörande. Vi har utvecklat en snabb och effektiv process där vi agerar tidigt. Genom att kombinera fokus på kundvård, kapitalskuld och kundens betalningsförmåga hjälper vi er att hantera obetalda fakturor på ett intelligent sätt. Vi analyserar faktorer som kundkategori, bransch, fordrans storlek, tidigare betalningsmönster, betalningsanmärkningar och eventuella skulder hos Kronofogden för att skräddarsy lösningar som passar just er och era kunder.

Optimerad inkassoprocess med kundfokus

  • Vi startar processen på fakturans förfallodag
  • Vi fokuserar på bibehållandet av kund
  • Vi anpassar påminnelseprocessen efter kundens situation
  • Vi skapar hållbara betalningslösningar

Strategisk användning av kreditdata och juridisk expertis

  • Vi har jurister specialiserade på fordringar
  • Vi använder kreditdata för att hitta lösningar

Maximera er lönsamhet med våra företagsinkassotjänster

Genom att kombinera vår omfattande kunskap inom inkasso och kreditupplysning utvecklar vi skarpa scoringmodeller som möjliggör rätt åtgärd för varje individuell kund. Det resulterar inte bara i högre sannolikhet för snabbare betalning och återbetalning till er, utan också i en hållbar och långsiktig ekonomisk relation mellan er och era företagskunder.

Vi automatiserar stora delar av kravhanteringen för att arbeta effektivt. I vår företagsinkassotjänst inkluderar vi även uppdatering av adresser, telefonsamtal och andra kontaktvägar vid behov. Vår metodik hjälper oss att inkassera tidigt, vilket minimerar antalet kunder som hamnar hos Kronofogden. Med vår erfarenhet och kompetens löser vi även de mest komplexa ärendena.

På Sergel prioriterar vi era långsiktiga affärsrelationer och strävar efter att skapa sätt att upprätthålla lönsamma partnerskap mellan er och era företagskunder. Med fokus på kundens betalningsbeteende och förmåga erbjuder Sergel olika lösningar för att nå hållbar och långsiktig lönsamhet.

Möt våra experter

Peter Hasselblad
Key Account Manager
Mattias Vestman
Business Area Manager Telekom

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina kontaktuppgifter nedan, så hör vi av oss till dig. Denna kontaktväg är enbart för dig som är intresserad av Sergels tjänster. Om du har fått ett inkassokrav kan du inte kontakta oss via formuläret nedan.