Sälj förfallna fordringar och få betalt direkt

Har ni obetalda fordringar som ni inte längre förväntar er att få betalt för eller inte har tid att ta itu med? Försäljning av era förfallna kundfordringar innebär att ni får betalt för redan avskrivna och osäkra fordringar direkt, vilket frigör kapital och resurser så ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Sergels namn och goda anseende i branschen säkerställer att allt arbete mot era kunder sker med höga krav på etik, kvalitet och kompetens. Genom strategisk utveckling och vår samverkan med olika investeringspartners, som är engagerade inom olika branscher och marknader, tillförs unika insikter och kompetenser som blir till er fördel.

Varför sälja fordringar?

  • Förbättrat kassaflöde: Genom att sälja förfallna fordringar får ni omedelbar tillgång till likvida medel. Det kan vara särskilt användbart för att täcka kortsiktiga ekonomiska behov, förbättra kassaflödet och undvika likviditetsproblem.
  • Riskminimering och fokus på kärnverksamheten: Genom att sälja förfallna fordringar till Sergel minimerar ni risken för kreditförluster, då Sergel tar över ansvaret för att driva in skulden. Denna delegering minskar även den direkta kontakten med kunder som inte betalar, vilket frigör er från oro att förlora kunder samtidigt som ni skapar utrymme för att satsa fullt ut på er kärnverksamhet.

Olika upplägg baserat på era behov

One Off – För förbättrat resultat och ekonomisk balans

Engångsförsäljning (one off) utgör en direkt lösning för att förbättra ert resultat och ekonomiska stabilitet.

Genom en one off-försäljning får ni omedelbar likviditet, vilket förbättrar kassaflödet samtidigt som ni minskar risken för kreditförluster, då ansvaret för att driva in skulden övergår till Sergel. Denna strategi möjliggör en effektivare användning av interna resurser; ni slipper själva driva in skulden själva och kan i stället fokusera på er verksamhet och öka produktiviteten.

Forward flow – garanterar stabil likviditet på sikt

Med en kontinuerlig försäljning (forward flow-lösning) säkerställer ni långsiktig och stabil likviditet. Genom att använda Sergel som er partner för löpande köp av förfallna fordringar bibehåller ni en stabil likviditet över tid.

Genom att sprida förfallna fordringar över tid kan ni minska risken för plötsliga eller stora kreditförluster. Detta skapar även en jämnare och mer förutsägbar hantering av olika inkassoaktiviteter. Med en kontinuerlig dialog möjliggör vi en mer skräddarsydd och effektiv hantering över tid, vilket främjar förbättring av de aktiviteter som genomförs.

Vi värnar er kundrelation

Vi värnar om er kundrelation med omsorg. Genom att ta över kontakten erbjuder vi skräddarsydda betalningslösningar till era kunder. Vi förstår att det inte finns en universallösning som passar för alla. Därför anpassar vi våra åtgärder efter varje individuell situation och behov. Genom att göra detta bevarar vi relationen med era kunder och skapar möjligheten att återvinna dem som stabila och betalande kunder på sikt.

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina kontaktuppgifter nedan, så hör vi av oss till dig. Denna kontaktväg är enbart för dig som är intresserad av Sergels tjänster. Om du har fått ett inkassokrav kan du inte kontakta oss via formuläret.