Fick förfallodatumet förlängt och kunde betala i tid

På Sergel har vi uppmärksammat att förfallodatumets tidpunkt är viktig för betalare. Det finns ett direkt samband mellan betalningsdatum och betalningsförmåga. I regel vill man betala och göra rätt för sig och med rätt förutsättningar är det möjligt.

En dag ringer Sebastian till Sergel, och hans röst avslöjar både oro och uppgivenhet. Han har en faktura framför sig som han vet att han inte kommer hinna betala i tid. Hans normalt trygga ekonomi har nyligen gått på sned, och den här månaden har han dragit på sig fler räkningar än vad han brukar. Det har resulterat i en känsla av överväldigande frustration. Det är inte alls likt honom att inte kunna betala sina räkningar i tid, och det har drabbat honom hårdare än han kunnat föreställa sig, berättar han.

Sergel har alltid haft en djup förståelse för människors ekonomiska utmaningar. Våra grundvärderingar sträcker sig bortom siffror och krav. Vi förstår att ingen lever ett statiskt liv och att oväntade händelser kan förändra livssituationen på ett ögonblick. Det kan vara en månad med oförutsedda utgifter eller en sjukdom som vänder upp och ner på allt.

Handläggaren som Sebastian pratar med delar Sergels värderingar och förklarar att han förstår att betalningssvårigheter kan drabba vem som helst. Med empati i rösten förklarar handläggaren att vi finns där för att hjälpa och att vårt mål är att underlätta för människor i situationer liknande Sebastians.

För att ta itu med Sebastians specifika situation föreslår handläggaren att ansöka om anstånd och förlänga betaldatumet med 10 dagar, vilket kommer att ge honom mer utrymme och möjlighet till betalning. Förlängningen av betaldagen bygger på en djupare förståelse för människors omständigheter och behov. Det innebär att Sebastian ursprungliga förfallodatum, den 18:e, nu flyttas till den 28:e. Handläggare informerar därefter om att betalningsuppgifterna förblir desamma. Sergel strävar alltid efter att hitta lösningar som passar den enskilde individens situation och behov.

Sebastian blir informerad om att han även kan använda Mina Sidor för att hantera sina ärenden om en liknande situation uppstår i framtiden. Han kan enkelt flytta fram betalningsdagen eller lägga upp en avbetalningsplan själv om det behövs. Sebastian uttrycker sin tacksamhet över den hjälp han fått och hur Sergel verkligen lever upp till sitt löfte om att bry sig.

På Sergel är vi dedikerade att hjälpa våra kunder i tider av ekonomiskt kaos, och vi strävar alltid efter att göra det på ett sätt som är både förtroendeingivande och empatiskt. Behöver du hjälp med ditt ärende kan du logga in på Mina Sidor eller skicka ett meddelande till oss. Vill du hellre ringa hittar du telefonnumret som gäller för ditt specifika ärende längst ner på inkassokravet. Du når oss annars på telefonnummer 0771–102040. 

 

Information om hur ett anstånd fungerar

Ett anstånd behöver inte alltid vara på 10 dagar, utan kan vara både längre och kortare beroende på riktlinjer från vår kund. Vi utgår alltid ifrån inkassokravets förfallodag när vi beviljar. Vid beviljat anstånd är det inte helt ovanligt att ditt abonnemang/tjänst pausas hos fordringsägaren, eftersom betalningen försenas. Detta är inget Sergel påverka. Det kommer igång igen när du betalat.

  • Genom ett anstånd kan vi enbart förhindra ärendet från att gå vidare till betalningsföreläggande hos Kronofogden. Så fort en faktura förfaller hos fordringsägaren börjar räntan ticka. Sergel får ditt ärende ungefär 30 dagar senare. Även fast Sergel beviljar ett anstånd fortsätter räntan löpa.  
Läs mer

Läs även dessa lösningar