Fick ekonomiskt andrum genom amorteringsfri månad

Med mycket utgifter kan ekonomin kännas pressad. Adrian tog kontakt med Sergel när han var i behov av ekonomiskt andrum. Han undrade om det fanns något sätt för honom att lätta på kostnaderna, om så bara för en månad.

I samtalet till Sergel berättar Adrian att han under en period dragit på sig stora skulder genom diverse köp och spelande, men att han sedan en tid tillbaka har beslutat sig för att ta tag i skulderna. Han var medveten om att det inte skulle bli enkelt men är angelägen om att klara det. I stället för att dra på sig ytterligare lån för att kunna betala av sina nuvarande skulder kontaktade han Sergel när det blev för tufft. Tillsammans samlar de in all nödvändig information om hans situation. 

Handläggaren förklara för Adrian att vi enligt avtalet med fordringsägaren kan erbjuda 1 amorteringsfri månad per 12 månader. Det innebär att han inte behöver betala för något den specifika månaden. Därefter informerar vi Adrian om att han måste bekräfta om han vill nyttja den amorteringsfria månaden innevarande månad. Då har Sergel möjlighet att skicka ut en ny avisering till nästa månad. Innan Adrian bekräftar försäkrar sig handläggaren om att Adrian förstått vad det innebär. Adrian väljer därefter att acceptera. Tillsammans har vi hittat en lösning som lättar på pressen att betala.  

På Sergel är vi måna om att hjälpa alla så långt det går och på ett sätt som passar individen i fråga. Behöver du hjälp med ditt ärende kan du logga in på Mina Sidor och skicka ett meddelande till oss. Vill du hellre ringa hittar du telefonnumret som gäller för ditt specifika ärende längst ner på inkassokravet. Du når oss annars på telefonnummer 0771–102040. 

Information om amorteringsfri månad

En amorteringsfri månad är till för att underlätta ekonomiskt under en period, i detta fall under 1 av årets 12 månader. Det är viktigt att vara medveten om att kostnaden blir lägre där och då men att amorteringsfriheten skjuter lånet framåt en månad. Du slipper därmed inte kostnaden utan förlänger löptiden på lånet och får i stället betala samma kostnad senare.  

Läs mer

Läs även dessa lösningar