Varför har jag fått ett inkassokrav?

Om du inte betalar din faktura i tid kan den lämnas vidare till inkasso. Inkassokravet skickas i de allra flesta fall ut till din folkbokföringsadress, alternativt till företagets faktura- eller sätesadress.

Om du har betalat fakturan innan du får inkassokravet är det viktigt att du kontrollerar din betalning. Om din betalning har bokförts på mottagarens konto samma dag som inkassokravets utskriftsdatum eller senare är du skyldig att betala ränta och inkassokostnad. Om fordran avser en hyresskuld är du skyldig att betala ränta och inkassokostnad om du betalat samma dag som inkassokravets utskriftsdatum eller senare, d v s för denna typ av fordran anses beloppet ha kommit hyresvärden tillhanda omedelbart vid betalningen och inte när betalningen bokförts på mottagarens konto.

Jag betalade fakturan innan jag fick inkassokravet?

Har din betalning bokförts på mottagarens konto samma dag som inkassokravets utskriftsdatum eller senare är du skyldig att betala inkassokostnad och ränta.

Detta gäller inte skulder för hyror. För denna typ av fordran anses beloppet ha kommit till hyresvärden omedelbart vid betalningen och inte när betalningen bokförts på mottagarens konto.

Hur vet jag att min betalning kommit in?

Det tar mellan 1-3 arbetsdagar innan din betalning når oss (beroende på hur du har betalat) och då uppdateras ärendeinformationen på Mina sidor.