Sergel Kredittjänster och Mimer inleder partnerskap för kredithantering

Sergel Kredittjänster och Bostads AB Mimer har ingått samarbete gällande kredithanteringstjänster för hyres- och kundfakturor efter att Sergel Kredittjänster vunnit Bostads AB Mimers upphandling avseende inkassotjänster. Detta partnerskap är resultatet av en gemensam vilja att erbjuda skuldrådgivning och lösningar för hyresgäster som behöver stöd. 

Sergel Kredittjänster och Bostads AB Mimer inleder ett nytt samarbete avseende kredithanteringstjänster för hyres- och kundfakturor efter att Sergel Kredittjänster vunnit Bostads AB Mimers upphandling avseende inkassotjänster. Samarbetet träder i kraft 1 februari.

”Vi är angelägna om att arbeta tillsammans med en partner som erbjuder våra hyresgäster skuldrådgivning och ekonomiska lösningar. Samarbetet med Sergel innebär att våra hyresgäster kan få hjälp med att återfå kontrollen över sin ekonomiska situation”, säger Helen Sundin, avtalsägare och bosocial chef på Mimer.     

"Det är väldigt roligt att få välkomna Mimer till vår kundportfölj. Vi ser fram emot att kombinera våra kunskaper och resurser för att erbjuda skräddarsydda lösningar som kommer att gynna Mimer och deras hyresgäster. Vår gemensamma målsättning är att främja ekonomiskt välbefinnande", säger Peter Hasselblad, Key Account Manager på Sergel Kredittjänster.  

Samarbetet syftar till att främja ekonomisk hälsa och minimera skuldökning hos hyresgäster med betalningssvårigheter. Sergel är fast beslutna att leverera enastående service och skräddarsydda lösningar, och Mimer är engagerade i att hjälpa hyresgäster att reglera sin skuld och bevara sin hyresrätt. Detta partnerskap är i linje med Sergels ledord "We Care". Det innebär att Sergel som experter på kommunikation och betalningsbeteende vill hjälpa människor att uppnå en hållbar ekonomi genom individanpassad bearbetning. 

I uppdraget kommer Sergel tillhandahålla en rad tjänster, inklusive inkassohantering, inkassobevakningstjänst, delgivningsservice, juridiskt biträde och även eventuell verkställighet av domar. Tillsammans kommer Sergel och Mimer att arbeta mot en ljusare och mer ekonomiskt hållbar framtid för alla inblandade parter, särskilt hyresgästerna.

Om Mimer

Bostads AB Mimer är Västerås största hyresvärd med ett brett utbud av hyreslägenheter och lokaler. Bolaget äger och förvaltar drygt 11 800 lägenheter och cirka 200 lokaler.

Presskontakt
Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05