Med Sergel förbättras ert företags ekonomi och kundrelation

I tider där räkningarna blir allt svårare att betala samtidigt som skulderna ökar blir det viktigare med en partner som kan hjälpa till med inkassering. Sergel Kredittjänster är experter inom alla delar av kedjan, från kundval via faktura- och reskontrahantering till inkasso och betalning. Med oss som inkassopartner förbättras inte bara ekonomin på ert företag utan även era kundrelationer. Har ni många kunder som inte betalar? Vi hjälper er.

Våra tjänster  

Som fullserviceleverantör av inkassotjänster tillhandhåller vi allt du som företagare kan tänkas behöva, från fakturahantering, påminnelser om betalning och inkasso till att biträda i juridiska frågor och efterbevakning av avskrivna fordringar. Det gör vi utifrån era behov – om det är med delar av eller hela kedjan är upp till er. Oavsett har vi ett stort fokus på slutkunden och värnar era långsiktiga relationer.  

Sergel är specialiserade och har mångårig erfarenhet inom Telekom, Bank och Finans samt det senaste tillskottet B2B. 

  • Sergel är med i processen från att fakturan förfaller 
  • Anpassar kravprocessen efter slutkunds ekonomiska förutsättningar 
  • Tar fram betalningsuppgörelser som håller över tid 
  • Automatiserar kravprocesser baserade på historiska data samt er aktuella status 
  • Erfarna handläggare med fokus på det goda kundmötet och We Care  
  • Legaltjänster, processjurister specialiserade inom fordringstvister med inriktning mot olika branscher.  

Mina sidor – för era kunder 

Mina Sidor är en webbaserad plattform som finns tillgänglig för era kunder dygnet runt. Genom att identifiera sig med BankID kan era kunder logga in och se sina befintliga ärenden och dess status. Gränssnittet är användarvänligt och i inloggat läge finns möjlighet att få information om sin skuld, skriva meddelande till Sergel, betala, ansöka om anstånd och mycket mer.  

Sergel Online – för er 

På Sergel Online samlas allt som du behöver ha tillgång till. Här kan du hantera och följa ärenden i realtid samt se och ladda ner finansiella rapporter. Du har även tillgång till BI-rapporter med detaljerad ärendeinformation och möjlighet att använda interaktiva BI-dashboards för att följa. 

Kundwebben är enkel att använda och uppdateras dagligen med nya data. Du kan själv välja hur det ska filtreras och växla mellan statistik på års-, månads- och dagsbasis.    

Varför Sergel 

Sergel har örat mot rälsen. Genom att hantera stora mängder kreditbeslut och inkassokrav ser vi hur marknaden utvecklas. På Sergel värdesätter vi det goda kundmötet samtidigt som vi kan erbjuda kreditdata och säkra rätt aktiviteter utifrån det. Vi agerar snabbt, använder avancerad scoring och har hög kompetens hos våra handläggare och jurister. Riktade insatser mot återkommande dåliga betalare kan vara väldigt effektivt för att minska kreditförluster – något som vi kan bistå med tack vare vår scoring. Läs mer om varför kunder väljer oss. 

Rätt typ av bemötande 

Bland Sergels medarbetare finns We Care-andan djupt rotad. Att hitta en fungerande och långsiktig lösning för slutkunden är viktigt för oss. Samtidigt har vi ett ansvar gentemot våra kunder att få in betalningar för den tjänst eller vara som levererats. Sergel som bolag har därför en viktig roll i att upprätthålla det samhällskontrakt vi har i och med möjligheten att betala på faktura eller ta lån. 

Genom system och processer kan vi uppnå det, men den viktigaste ingrediensen är våra medarbetare som möter gäldenärerna i telefon och skrift. Inget system eller process kan göra lika precisa bedömningar som en människa som är inlyssnande och känner empati. Vi vet att alla är olika och som experter på betalningsbeteenden kan vi möta människor därefter.  

Varje dag en betalning uteblir är ytterligare en dag med en oreglerad kredit för er. Genom att låta Sergel kliva in i processen redan vid fakturans förfallodag kan vi bidra till bibehållet kassaflöde och fortsatt goda kundrelationer.    

Sergel Connect och Legal 

Fristående från inkasso har vi även Sergel Connect, ett affärsben som hjälper dig att realisera dina affärer genom smarta och effektiva betal- och kommunikationsvägar. Med direkta lösningar ökar chanserna att få betalt först, samtidigt som kredittiderna minska. Möjligheterna för betalning och kommunikation via SMS är därför oerhört stora.  

Behöver ni juridisk rådgivning? På Sergel erbjuder vi våra juridiska tjänster fristående från inkasso om ni så önskar. Vi kan biträda er vid fordringstvister, förlikningsuppgörelser, uppsägning av krediter och hyresavtal, hinder vid delgivning, GDPR & Compliance-frågor, konsumentkrediter och bistå i arbetet med allmänna villkor. 

Om du är intresserad av att veta mer om våra tjänster kan du kontakta oss i formuläret nedan. Vi går långt för att hitta bra lösningar! 

 

Vill du att vi kontaktar dig?

Lämna dina kontaktuppgifter nedan, så hör vi av oss till dig. Denna kontaktväg är enbart för dig som är intresserad av Sergels tjänster. Om du har fått ett inkassokrav kan du inte kontakta oss via formuläret nedan.