Struktur och proaktivitet med Operational Excellence

Under 2021 inrättade Sergel Kredittjänster avdelningen Operational Excellence för att centralisera arbete inom Operations kring kvalitet, verksamhetsutveckling och processoptimering. OPEX strävar efter att skapa en strukturerad och proaktiv miljö för att underlätta för såväl kollegor som gäldenärer.

Under 2021 valde vi på Sergel Kredittjänster att centrera Operations kontinuerliga arbete kring kvalitet, verksamhetsutveckling, processoptimering, arbetsrutiner, dokumentation, kommunikation, bemanningsplanering och analys i en central avdelning - Operational Excellence (OPEX).

Jag firade nyligen ett decennium på Sergel och har under dessa år fått förmånen att utvecklas i roller som berikat mig med kunskap inom områden som bemanningsplanering, systemimplementering och projektledning; samtidigt som jag träffat massor av härliga människor! Idag arbetar jag som Manager för Operational Excellence.

Som person gillar jag att ”sitta bakom spakarna”. Jag trivs bäst i en miljö med hög grad av struktur, tydlighet, trygghet och proaktivitet. Därför genomsyrar också dessa egenskaper mycket av arbetet jag vill bidra med – jag vill underlätta i mina kollegors vardag, liksom våra gäldenärers upplevelse i sitt möte med oss på Sergel.

Inom OPEX följer vi trender, identifierar utmaningar och arbetar konstant för att förbättra vår verksamhet. För att lyckas i denna balans med att bibehålla en hög leveranskvalitet och våga utmana oss själva krävs att vi tillsammans skapar en miljö av struktur, tydlighet, trygghet och proaktivitet. Genom att samla stor kunskap i ett gemensamt team kan vi kontinuerligt finslipa vårt maskineri till att rulla allt smidigare.

Vi brinner för att säkerställa att gäldenären har en smidig upplevelse i sin kontakt med oss, vilket vi regelbundet följer upp genom kundundersökningar. Vi engageras av att jobba för att våra kollegor ska ha lätthanterliga och moderna arbetsverktyg i sin vardag. På så sätt kan de lägga sitt fokus på gäldenären. Vi tycker det är extra spännande när vi får utmana oss själva i att förbättra en process med ny teknik, nya funktioner eller effektivisera bort en aktivitet som inte ger mervärde.

Vi på OPEX trivs med att vara dem som ”sitter bakom spakarna” vilket möjliggör att vi som bolag kan erbjuda våra gäldenärer bästa möjliga service.

Emma Westlund, Manager Operational Excellence

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. De största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.