Effektiv kravhantering och konkursprocedur med Sergel

Genom expertis och dedikerat stöd hjälper Sergel företag att driva in obetalda fakturor och hantera konkursansökningar för att skydda kundens intressen.  

På Sergel Kredittjänster ser vi just nu tuffare tider där många svenska företag har svårt att betala sina fakturor. Antalet konkurser har ökat stadigt under det senaste året och ingen bransch är opåverkad. Nu är det viktigare än någonsin att ha en bra och kundvänlig kravhantering, så att man kan maximera sina möjligheter att både behålla kunder och att få betalt. 

Ibland kan företag hamna i situationer som leder till försenade betalningar. Det kan handla om något så enkelt som att fakturan fastnat i attestflödet hos kund eller att man har fel adressuppgifter. Men det finns en lösning. Sergel erbjuder expertis och effektivitet som kan hjälpa till att driva in dessa obetalda fakturor på ett snabbt och smart sätt. Vi är medvetna om att bevarandet av kundrelationer är avgörande, och därför lägger vi extra fokus på det.   

Under det senaste året har Sergel däremot observerat en ökning av fall där företagskunder inte alls kunnat betala. Sergel bevakar alltid inträffade konkurser och informerar våra kunder om deras kunder blivit konkurssatta. Här kan Sergel även ansöka om konkurs för kunden, och hantera allt från betalningsanmaning till dess att konkursen är avslutad. 

Sergels stöd för att skydda kundens intressen 
När ett företag befinner sig i en situation där de inte har långsiktig förmåga att betala sina skulder kan en konkursansökan bli nödvändig, för att återfå kundens förlorade medel. Detta innebär att en juridisk process inleds för att bedöma om det skuldsatta företaget bör anses vara i konkurs. En konkursansökan är en viktig åtgärd för att skydda kunden och för att påminna företaget i skuld om deras ekonomiska ansvar. 

Den standardiserade hanteringen sköter Sergels obeståndsgrupp, så som att anmäla fordran hos konkursförvaltare och kontrollera att eventuella betalningar inkommer. Sergels erfarna jurister kommer in i processen när rådgivning krävs kring obeståndsrättsliga frågor eller om de behöver företräda i domstol.  

Ta professionell hjälp direkt 
Vi förstår att det kan vara en utmanande tid för företag, men Sergel finns här för att hjälpa till att hantera dessa utmaningar och säkerställa betalning för kundens tjänster och produkter. Med vår expertis och dedikerade team kan företag känna sig trygga i att vi tar hand om deras kravhantering och gör vårt bästa för att skydda deras intressen. Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller rådgivning i dessa frågor.  

Kontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. De största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.