Ekonomitips för unga vuxna under sommaren

Sommaren är en tid fylld av möjligheter och äventyr för unga. Genom att vara ekonomiskt medveten kan du skapa en bra grund för din ekonomiska framtid och samtidigt njuta av sommaren utan att behöva känna någon stress kring dina pengar. 

Sommaren är fylld av möjligheter och äventyr, framför allt för unga. Det är även en tid då vi kan lära oss värdefulla ekonomiska vanor som kan gynna oss på både lång och kort sikt. Nedan delar jag några ekonomiska tips som kan hjälpa dig parera och hantera ekonomin under sommaren. 

Håll koll på dina utgifter. Det är lätt att glömma bort fakturor som behöver betalas när livet kommer emellan, med fullspäckade dagar och aktiviteter som tar upp både tankar och tid. Genom att se över dina kommande utgifter i god tid och förbereda betalningar direkt gör du dig själv en tjänst, samtidigt som du slipper oroa dig över att missa betalningar.  

Skapa en budget. Att skapa en budget är en grundläggande och viktig ekonomisk vana. Gör en översikt för dina inkomster och utgifter. Bestäm sedan en rimlig summa att spendera på nöjen och aktiviteter och se till att du håller dig inom den budgeten.  

Utmana dig själv att spara. Sommaren kan vara frestande när det kommer till impulsköp och oplanerat spenderande. Utmana dig själv att spara en viss summa pengar varje månad. Sätt upp sparmål, det kan vara en aktivitet du vill uppleva under sommaren eller något du vill unna dig. Med ett sparmål i sikte blir det enklare att fokusera på det som är viktigt för dig.  

Utforska kostnadsfria eller billiga aktiviteter. Sommarlovet behöver inte kosta för att vara roligt. Undersök möjligheterna till kostnadsfria eller billiga aktiviteter som passar din plånbok. Gör en lista över parker att utforska, stränder att besöka eller gratis aktiviteter att delta i. Att hitta prisvärda alternativ gör att du kan njuta av sommaren utan att oroa dig för att spendera mer än nödvändigt. 

Använd rabatter och erbjudanden. Undersök om det finns rabatter och erbjudanden som du kan ta del av under sommaren. Studentrabatter kan vara en bra början eftersom de erbjuder alltifrån rabatt på kläder till böcker, resor och boenden. Ett enkelt sätt att spara lite pengar på.   

Sommarjobb är en ekonomiskt givande möjlighet. Att söka och ha ett sommarjobb är ett utmärkt tillfälle för dig att förbättra din ekonomi och samtidigt skaffa värdefull arbetslivserfarenhet.  

Res smart. Om du planerar att resa under sommaren är det viktigt att vara medveten om de extra kostnader som kan uppstå. Förutom resor och boende kan det finnas andra utgifter som mat, aktiviteter och transport. Var realistisk med dina semesterutgifter och undersök dina alternativ till att spara pengar. Välj ett prisvärt boende, laga mat själv i stället för att äta ute och jämför priser. Kanske behöver du inte heller resa under högsäsong?  

Genom att vara ekonomiskt medveten kan du skapa en bra grund för din ekonomiska framtid och samtidigt njuta av sommaren utan att behöva känna ekonomisk stress.  

Adissa Asmar, Contract Manager på Sergel Kredittjänster 

Kontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. De största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.