Sms-fakturering med Connect: så enkelt att över 20 % betalar direkt

Connect erbjuder en enkel och effektiv lösning för fakturering via sms, med över 20 % av kunderna som betalar direkt. Genom att erbjuda Mobile invoice möjliggör tjänsten för kunder att betala sina fakturor snabbt och bekvämt via mobilen, vilket förbättrar kundupplevelsen och stärker kundrelationerna samtidigt som det minskar kredittiderna och främjar miljövänlig verksamhet. Med en nordisk utrullning planerad strävar Connect efter att tillgodose olika företags behov och erbjuda smidig och pålitlig sms-kommunikation för betalningsprocesser.

Sms fortsätter att dominera marknaden som den snabbast växande kanalen för marknadsföring och kommunikation, med en imponerande öppningsgrad på 98 procent. Det är en siffra som ingen annan kanal kommer i närheten av. På Sergel Connect, ett affärsområde inom Sergel Group, tror man starkt på att effektivisera och förbättra kommunikationen kring betalningsprocesser genom sms. Efter att framgångsrikt erbjudit tjänsten Mobile invoice i Sverige, rullar man nu ut tjänsten, och Connects övriga sms-tjänster i Norge.

Connect stödjer betalningsprocesser genom att erbjuda tjänsten Mobile invoice, eller mobilfaktura. Tjänsten möjliggör bland annat förskottsbetalning eller utskick av fakturapåminnelser via sms, men kan användas för alla typer av fakturering. Mobilfaktura ger kunderna möjligheten att enkelt och snabbt genomföra sina betalningar direkt i mobilen med sitt föredragna betalalternativ, med möjlighet till säker inloggning som garanterar att rätt person får tillgång till fakturan. Hela 20 procent av de som mottar en sms-faktura betalar direkt. Detta gör det inte bara enklare för kunderna att betala utan bidrar också till en positiv kundupplevelse och stärker kundrelationerna.

Många upplever det besvärligt att hantera betalning av sina räkningar, även om de är villiga att ta itu med dem. En mångfald av pappersfakturor, med varierande betalningsdatum, tillsammans med digitala fakturor via e-post eller digitala brevlådor, samt löner som betalas sent i månaden, kan leda till att man glömmer bort eller helt enkelt tappar bort en räkning. Med sms-faktura är lösningen enkel. Det blir allt viktigare att erbjuda kunderna smidiga lösningar, vilket inte bara ökar sannolikheten för att få betalt snabbare utan också minskar kredittiderna. Mobilfaktura är även en mer hållbar lösning. Genom att minska användningen av papper och transport bidrar tjänsten till en mer miljövänlig verksamhet genom minskade utsläpp.

Med Mobile invoice får ni möjlighet att formulera korta budskap med tydliga handlingsuppmaningar, vilket ger era kunder möjligheten att hantera betalningar direkt. Kunden nås var som helst, när som helst. Inbetalningen görs enkelt via en länk i sms:et och med det betalalternativ som kunden föredrar. Statistiken visar att 90 procent av mottagarna klickar på länken inom bara 45 minuter, vilket understryker effektiviteten av att använda sms som en kanal för fakturapåminnelser eller förskottsbetalning. Detta ger kunden flexibiliteten att betala sin faktura direkt, oavsett om de är på väg till jobbet, hemma i soffan eller till och med när de är ute och shoppar.

Connect strävar efter att tillgodose olika målgruppers behov genom preventivt arbete och fokus på betalningsprocesser, och ser att enkelhet är nyckeln till framgång. Connect fortsätter sitt arbete för att hjälpa kunder att få fler till betalning. Med sms-fakturering tar man betalningshanteringen in i framtiden, där smidighet och effektivitet är grundpelare för en positiv kundupplevelse.

Utrullning i Norden

Sergel satsar stort på utvidgningen till Norden, och Connect inleder nu sin nordiska utrullning. Connects tjänster har varit framgångsrikt etablerade på den svenska marknaden i ungefär ett decennium och kommer nu att erbjudas på den norska marknaden inom kort. Planen är att utrullningen även ska inkludera Danmark och Finland så småningom. Denna plan ger möjlighet till att gradvis introducera tjänsterna i hela Norden och ge varje marknad den uppmärksamhet den förtjänar.

”Utöver mobilfakturering kan Connect erbjuda olika typer av sms-kommunikation, beroende på kundens önskemål. Det kan ske antingen via ett webbgränssnitt eller API, vilket möjliggör direktkommunikation från era egna system såsom CRM och faktureringssystem”, säger David Nilsson, Key Account Manager Sergel Connect.

Kontakta oss idag för att ta reda på hur sms-fakturering eller annan sms-kommunikation via Connect kan hjälpa ditt företag!