Förståelse och stöd i inkassoprocessen med Sergel

På Sergel Kredittjänster strävar vi efter att bryta ned inkassobranschens stränga stämpel och i stället erbjuda stöd och skräddarsydda lösningar för dem som längtar efter att reda ut sina skulder. Vi vill hjälpa människor att återta kontrollen över sin ekonomi och ta steg mot en stabilare och mer välmående framtid.

På Sergel Kredittjänster har vi insikten om att många som har en eller flera skulder som gått till inkasso faktiskt längtar efter att reda ut situationen. Livet är fullt av steg, både rätt och fel, och det är lätt att trampa snett när ekonomiska utmaningar och oplanerade händelser kommer i ens väg. 

I åratal har inkassobranschen haft en stämpel av stränghet, påträngande krav och oro. Men hos oss, på Sergel Kredittjänster, förespråkar vi förändring. Vi har satt som mål att riva ner dessa murar av osäkerhet och i stället bygga en bro av förståelse och stöd. Vi inser att skulder är mer än bara siffror på ett papper – de speglar människors livshistoria och deras unika utmaningar. 

Vår utgångspunkt är alltid att skulder ska vara korrekta. Om man känner att skulden inte stämmer, är det viktigt att man i ett tidigt skede tar kontakt med bolaget som skickat orginalfakturan och reder ut detta. Skulle det vara så att man inte hunnit med det och ärendet gått till inkasso kan vi ändå hjälpa dig.  

För oss handlar det inte bara om att sända brev och kräva betalningar. Det handlar om att förstå din situation och erbjuda skräddarsydda lösningar. Vi inser att livet är oförutsägbart och att ekonomiska prövningar är en del av resan. När vi når ut till dig med våra brev, är det som att vi räcker ut en hand för att hjälpa dig att ta kontroll över ditt ekonomiska öde. Det är en möjlighet till nystart och att förbättra din ekonomiska framtid. 

Genom vår digitala portal, "Mina Sidor," erbjuder vi inte bara ett sätt att hantera dina ekonomiska angelägenheter, utan också ett sätt att återta makten över din ekonomi. Vi förstår att varje persons omständigheter är unika, och därför erbjuder vi flexibla alternativ. Betala direkt och undvik förseningsavgifter, eller skapa en betalningsplan som passar din situation. Om du behöver extra tid kan du ansöka om anstånd. Vi är här för att göra processen enklare och mer överkomlig. 

Med vårt initiativ Cashkollen delar vi värdefulla tips och råd i syfte att undvika ekonomiska svårigheter och främja god ekonomisk hälsa. Våra tips och råd skickas automatiskt med på baksidan av våra inkassokrav till alla mellan 18–25 år, men vi har även samlat dem här. 

Så låt Sergel Kredittjänster vara din partner på vägen mot bättre ekonomisk hälsa. Vi förstår att utmaningar kan uppstå, men vi är här för att ge dig stöd och vägledning. Tillsammans tar vi steg mot en starkare framtid.  

Kontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. Det största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.