Sergel först ut med att erbjuda betalning med Swish via Kivra

Sergel kan nu som första inkassobolag erbjuda gäldenärer en enkel och snabb betalning via Swish i Kivra. Sedan tidigare har Sergel haft Swish som betallösning men nu inför även Kivra detta. Swishbetalningar är otroligt viktiga då det går snabbt och enkelt. Kivra används idag av ca 65% av Sveriges befolkning så kombinationen är otroligt viktig. 

Sergel tar position som uppstickaren i kreditbranschen, som vill utmana med hållbar ekonomi som bas. Resan med anpassad och individualiserad betalnings- och kreditprocess fortsätter nu. Målet är att möta kunderna med rätt budskap i rätt kanal och där är Kivra en viktig plattform. Genom att nu kunna erbjuda Swish även som betalning direkt i Kivra slipper kunderna byta till en annan betalkanal och kan direkt lösa sitt ärende snabbt och enkelt. Det ökar chansen att kunden betalar sina skulder direkt, något de allra flesta vill. 

Lösningen är viktig inte minst för unga som ser Swish som det bästa och enklaste sättet att betala. Ungas skuldsättning ökar alarmerande och därför är det viktigt att kunna göra det så enkelt som möjligt att lösa sina betalningar. Antalet unga (18-30) som söker om skuldsanering har dubblerats mellan 2019-2020.

”Vi tror att Swish-betalningar direkt i Kivra är otroligt värdefullt. Att betala med Swish upplevs som positivt och enkelt samtidigt som det går snabbt. Det kommer gynna våra kunders kunder som smidigt vill lösa sina skulder. Och det ger bättre kundrelationer vilket vi tycker är viktigt samtidigt som lösningen bidrar positivt till vårt resultat”, säger David Nilsson Nannini, Head of Product på Sergel.

Sergel var först i Sverige med att skicka Kreditupplysningsbrev samt Inkassobrev via Kivra. Nu fortsätter utvecklingen tillsamman.