Gör Black Friday till en smart köpfest!

Nu är dagarna som lockar absolut flest till konsumtion här, Black Friday och Black Week. I år förväntas fler konsumera och dessutom till ett högre belopp. Det är tydligt att människor anser att varje spenderad krona räknas och vill hitta de bästa erbjudandena. 

Årets Black Friday närmar sig, och det är en tid som många ser fram emot. Det är köpfest, med röda priser och erbjudanden som haglar - inte bara under Black Friday utan nästan hela november. Och för den shoppingsugna känns det fantastiskt med möjligheten till att göra många bra deals, men det gäller att ha en plan. Att handla smart.

Samtidigt kan vi inte bortse från det utmanande konjunkturläget som påverkar många av oss. Höga räntor och matkostnader har gjort det svårt för människor att spendera pengar på shopping. Men om vi också kunde göra den här dagen meningsfull på andra sätt? Genom att handla med ansvar kan du uppnå både personlig tillfredsställelse och bidra till en bättre värld, under dagar av köphets. 

Fler konsumerar mer
Enligt de senaste statistikuppgifterna från
Prisjakts konsumentkompass kommer 31 procent av oss att handla under årets Black Friday vilket är en ökning med 3 procent från förra året. Denna ökning är förvånansvärd med tanke på det ekonomiska läget, men det visar att allt fler människor inser rdet av ansvarsfull shopping. 


“Viljan att konsumera försvinner inte bara för att man har det sämre ekonomiskt. Det handlar nog snarare om att man försöker lägga band på sig själv och tänka steget längre. Man funderar mer kring köpet, om det finns något bättre eller billigare alternativ och handlar med eftertanke eller först om priserna sänks”, säger Adissa Asmar, Contract Manager På Sergel Kredittjänster. 

Intressant nog har även budgeten för Black Friday-shopping ökat i år. Med en genomsnittlig budget 2447 kr föregående år, är den nu på 2569 kr. Det är tydligt att människor anser att varje spenderad krona räknas och vill hitta de bästa erbjudandena. 

Handla med ansvar och för pengar du har 
Lågkonjunkturen har lärt oss att värdera våra pengar och tänka på framtiden. Många av oss väntar med att köpa tills priserna sjunker, och det är ett klokt sätt att handla. Så i år, när du utforskar Black Friday-erbjudandena, tänk på hur du kan handla med hjärta och ansvar. Välj produkter som är hållbara och av hög kvalitet. Lägg upp en plan, följ din budget och undvik onödiga impulsköp. Om du planerar i förväg är det lättare att stå emot när det haglar av röda priser och erbjudanden. Tillsammans kan vi göra Black Friday och Black Week till en tid av ansvarsfull shopping, även när ekonomin är utmanande, och upptäcka glädjen i att handla medvetet och med hjärta.

Hallå konsument kan du läsa mer om att handla säkert och smart och på vår hemsida hittar du flera tips för en hållbar ekonomi.


Presskontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05

Fakta om Sergel

Sergel Kredittjänster grundades 1988 och är idag en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Sverige. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, fakturaadministration och inkasso. Det största affärsområdet är inkasso, men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.