Sergel och Provenir inleder samarbete och bjuder in till frukostevenemang

Den 30e mars bjöd Sergel Kredittjänster och Provenir in till ett gemensamt event för att prata om bedrägeribekämpning, compliance-frågor och kreditrisk och intresset var stort. Läs ett sammandrag eller se delar av det här!

Bedrägeribekämpning, compliance-frågor och kreditrisk – de tre huvudspåren under Sergel Kredittjänster och Provenirs gemensamma evenemang där företag som PlianceEnable Banking och SEON deltog som talare och partners. Intresset var stort, med många deltagare såväl fysiskt som digitalt. Under evenemanget pratade Sergels Mattias Vestman, Head of Strategic Projects & Improvements, och David Nilsson Nannini, Head of Product, om hur kreditdata kan användas ännu mer.

Sergel och Provenir har nyligen inlett ett samarbete kring kreditdata, kreditscoring och analystjänster. Tillsammans ser vi stora möjligheter att erbjuda avancerade lösningar för kreditbeslut - och bestämde därmed att ha ett evenemang kring detta.

Vilka marknadstrender ser vi just nu?
Mattias Vestman och David Nilsson Nannini menar att man inom inkasso har sett tilltagande svårigheter i att inkassera på äldre skulder, bland annat på grund av att Kronofogdemyndigheten utmäter mindre. Gällande förvärv av fordringar ser de ett ökat utbud av skuldportföljer i kombination med ökade räntekostnader för investerare vilket sammantaget riskerar att påverka försäljningspriser negativt.

Vad skulle hända om man integrerar sin inkassodata i kreditscoringen?
Då kan företag segmentera produkter och fordringar utifrån ett individuellt marknadsvärde. Genom att införliva skuldförsäljningspriser i kreditbedömningen möjliggörs en mer lönsamhetsbaserad kreditbedömning.

Är du intresserad och vill veta mer kan du se ett urklipp från eventet här eller kontakta oss.