Påsklovet närmar sig - tips på kostnadsfria aktiviteter

Snart är påsken här och för att kunna njuta maximalt och inte behöva oror sig för ekonomin har vi på Sergel samlat ett antal tips på kostnadsfria aktiviteter att göra tillsammans med barnen.

Snart är påsken här, och med det även ett lov som ska fyllas med aktiviteter. För att kunna njuta maximalt och inte behöva oroa sig över ekonomin har vi samlat ett antal tips på billiga eller helt kostnadsfria aktiviteter att göra tillsammans med sina barn. Med små medel och planering kan du spara mycket.
 

1. Tipspromenad eller påskäggsjakt

Förbered en påskäggsjakt eller tipspromenad som ni kan utföra tillsammans. Kanske kan ni börja med frågor eller ledtrådar inomhus och avsluta ute. Då kan ni även passa på att avnjuta matsäck i vårsolen.

2. Besök en 4-H gård

På de flesta 4H-gårdar hittar du bondgårdsdjur som kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor. Passa på att mysa med djuren eller ta tillfället i akt och testa ponnyridning - något många av gårdarna erbjuder.
 

3. Gå på museum

Museer är en aktivitet som passar både stora som små, och som dessutom är gratis för barn. Varför inte gå på en spännande visning, strosa runt på egen hand, botanisera bland nya och gamla utställningar, utforska roliga lekrum eller kreativa verkstäder?

4. Baka något gott

Att baka är något som de flesta barn tycker är väldigt roligt och ett stort plus är att det är både billigt och gott. Den perfekta påsklovsaktiviteten med andra ord. Kanske kan ni göra påsklovstårtan tillsammans eller andra mer barnvänliga bakverk.
 

5. Påskpyssla

Saknas tillräckligt med påskkort eller behövs fler påskdekorationer? Inled lovet med att måla och dekorera ägg, vik påskharar av servetter, pynta trädgården eller göra ätbart påskpyssel, som chokladägg och marsipankycklingar.

Ekonomi och planering går hand i hand. Om du planerar i förväg blir det lättare att hålla i pengarna och samtidigt få ut så mycket som möjligt av lovet. Det måste inte kosta för att vara roligt!