Sergel Connect ökar SMS-volymerna trots e-handelns nedgång

Vill du veta vad kunder tycker om din service, kanske avisera om postpaket, vässa försäljningen genom att skicka ut erbjudanden eller få betalt - då kan du göra det med Sergel Connect. Connect fortsätter att leverera effektiva kommunikations- och betaltjänster, och framgångssagan fortskrider.  

Connect fortsätter att öka genom internationella kunder som önskar sända SMS i såväl Sverige som inom Norden. Bakgrunden till kundernas ökade intresse är enligt dem själva att Connect erbjuder hög kvalitet och sänder stora volymer. Med tjänsten flyter allt på och är stabilt - vilket flera av kunder uttrycker stor belåtenhet kring.

“Det goda arbetet som lett till ökningen har också medfört att mer personal rekryteras. Fler rekryteringar tillåter Connect att fortsatt utveckla partnerskap och goda kundrelationer. Det har också gett oss möjlighet att optimera och förfina affären ytterligare samtidigt som vi kunnat skapa bättre kundservice”, säger Jörgen Karlsson, Head of Sergel Connect.

Enkelheten i tjänsten bidrar till klar förbättring
E-handeln, som ställer stora krav på kreditmarknaden och kommunikationen därikring, har minskat jämfört med samma period förra året. Bara i juni är det en minskning på 20 procent enligt Svensk handel. Trots det ökar Connect SMS-volymerna och intäkterna. För perioden januari till juni ökade SMS-volymerna med 21 procent och intäkterna med 25 procent 2022, jämfört med samma tidsperiod 2021. Det är ett kvitto på att Connect gör rätt saker. Samtidigt bevisar det effektiviteten av SMS-tjänsten eftersom den möjliggör att du når ut över hela världen genom endast ett enkelt knapptryck.

“Våra extremt effektiva tjänster gör det möjligt att lätt kommunicera och enkelt ta betalt av dina kunder. Det är smidigt att skapa och sända meddelanden via våra tjänster, vilket är precis så som vi vill ha det”, fortsätter Jörgen Karlsson.

Prishöjningar hos operatörer bidrar till orosmoln
Men det finns vissa orosmoln, hittills ser Connect att operatörerna genomför en rad prishöjningar. Det innebär att kunder undersöker möjligheterna till att använda andra kanaler, så som sociala medier, WhatsUp eller liknande. Av den anledningen arbetar Connect för närvarande med att komplettera kanalutbudet, för att fortsatt vara en ledande aktör i branschen.

Behovet av tjänsterna fortsätter öka. Kommande halvår ser vi en volymökning i samband med Black Friday och julhandeln. Dessutom ökar användandet av SMS inom säkerhet med Multifaktorautentisering. Sms är i dagsläget den snabbast växande marknadsföringskanalen med en oslagbar öppningsgrad. Möjligheterna för marknadsföring via SMS är därför oerhört stora, precis som Connects framfart.

Läs mer och kom i kontakt med Sergel Connect.