Sergels lunchseminarium – trendspaning och viktiga take aways inom kommunikationstjänster

Den 10e maj bjöd Sergel Connect in till ett lunchseminarium som gästades av Telia, och intresset var stort. Under seminariet pratades det om trender och meddelandetjänster på den svenska marknaden. Ta del av hela seminariet här! 

Torsdagen den 10 maj bjöd Sergel Connect in till ett hybridevent som gästades av Telia. Eventet inleddes med en trendspaning från Mobile World Congress i Barcelona där Connect var i början av mars. Trendspaningens hölls av Christian Hagegård, Head of Marketing. Därefter samtalade Jörgen Karlsson, Head of Sergel Connect, och Mikael Efron, Affärsansvarig Meddelandetjänster Telia Sverige, om hur det ser ut på den svenska marknaden. 

Från världens största telekommässa, MWC, bjöds det på rykande färsk information kring kommande nyheter och trender på marknaden – Data Clean Rooms, 5G/Edge/IOT/AI, Open API och XR/Metaverse. Alla trender som uppmärksammades hade en sak gemensamt, hållbarhet. Nu är det viktigare än någonsin att allt måste göras på ett hållbart sätt.   

Samtidigt är meddelandetjänster starkare än någonsin och behoven flyttas till nya områden och funktioner inom ett ekosystem av kommunikation. Därmed skapas möjligheter för nya användare och aktörer att ta plats på marknaden, vilket leder till ständig utveckling och innovation. Men hur ser den svenska marknaden ut och vad händer inom meddelandetjänster, vilka utmaningar ser vi och vilka nya lösningar kan vi vänta oss? 

Se hela seminariet här och ta del av viktiga take aways. 

Kontakt

Christian Hagegård
Head of Marketing Sweden
christian.hagegard@sergel.com
076-141 21 05