Sergel Kredittjänster bakom initiativ att bromsa ökande skuldsättning

Den ökande överskuldsättningen är ett stort samhällsproblem. Det är hög tid att staten inför ett nationellt skuldregister för att hjälpa skuldsatta och ge heltäckande upplysningar till banker och andra kreditgivare. Företrädare för kreditmarknaden och spelbranschen anser att nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP) snarast bör tillsätta en utredning.

Den ökande överskuldsättningen är ett stort samhällsproblem. Kronofogdens statistik för 2020 visar att den sammanlagda skulden ökar snabbt. Det är hög tid att staten inför ett nationellt skuldregister för att hjälpa skuldsatta och ge heltäckande upplysningar till banker och andra kreditgivare. Företrädare för kreditmarknaden och spelbranschen anser att nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP) snarast bör tillsätta en utredning.

Sergel Kredittjänster och vd Erik Wennhall står bakom en uppmaning till finansmarknadsminister Åsa Lindhagen att skapa ett nationellt skuldregister likt Gjeldregistret i Norge och ett liknande register som införs i Finland i början på nästa år. Syftet med registret är att få bättre kreditinformation och med det bättre kunna avgöra om en kund bör skuldsätta sig ytterligare. 

Läs mer i artikeln som publicerades i DN Debatt den 28 juli i år. 

https://www.dn.se/debatt/broms...