Sergel rekryterar Head of Infrastructure inom Group IT

Sergel Group IT har det senaste året tagit hem en stor del av IT strukturer för att strukturera och effektivisera verksamheten ytterligare. Den 10 januari anslöt Fredrik Regn som Head of Infrastructure, en rekrytering som är central i Sergels utveckling som marknadens bästa kredithanteringsföretag inom Telekom, Bank & Finans.  

Som chef för Infrastructure Services kommer Fredrik att ansvara för att säkerställa hög kvalitet, hög prestanda, kompatibla, säkra och kostnadseffektiva infrastrukturtjänster för alla nordiska länder. Sammantaget ger detta enkla och uppskattade lösningar som ger nöjda medarbetare, kunder och gäldenärer. Ett recept för framgång.

Rollen är strategisk för Sergels fortsatta utveckling och modernisering av IT-infrastrukturen. En modern IT-infrastruktur är avgörande för effektiv hantering av dataintensiva affärsprocesser, det ökande cybersäkerhetshotet samt för att på bästa sätt utnyttja fördelarna med agila arbetsmetoder. Det är även en förutsättning för vår fortsatta satsning på utveckling av självservicetjänster online säger Annsofi Eriksson, Head of Group IT på Sergel. 

Fredrik har lång erfarenhet från finanssektorn som IT-ledare och har arbetat på Föreningssparbanken, Nordnet, Klarna och SBAB. Han kommer nu närmast från en roll som Manager IT Infrastructure inom SCA Forest Products AB. Dessutom har Fredrik gedigen kunskap inom databasadministration och har drivit förändrings- och transformationsarbete såsom IT-centralisering, insourcing och outsourcing.

Jag ser fram emot att få driva utvecklingen inom IT infrastruktur och arbetsplats framåt. Med fokus på att skapa värde för Sergel, kunder och slutkunder, säger Fredrik Regn.

För Sergel är IT-infrastrukturen ett nyckelområde och plattformen för våra IT-intensiva leveranser. Vi är mycket glada över att välkomna Fredrik till vårt team. Hans gedigna erfarenhet ifrån IT- och finanssektorn är en viktig förstärkning av teamet, vilket i slutänden ökar både vår och våra kunders konkurrenskraft fortsätter Annsofi Eriksson. 

Sergel söker även en Head of Online Services vilken beräknas tillsättas inom kort.(Länk till annons)