Press & Media

Press & Media

Nordnet väljer Sergel igen

Nordnet väljer att förlänga sitt samarbete med Sergel. Det innebär att Sergel fortsätter hantera Nordnets förfallna krediter och bistå med inkassotjänster.

 

– Det är givetvis väldigt roligt att vi får fortsatt förtroende att leverera våra tjänster till Nordnet, som varit kund till Sergel sedan 2009. Det bekräftar att vi lyckas leverera den höga kvalitet och omsorg som vi värnar om, och det är vi stolta över, säger Peter Storåkers, VD på Sergel.

– Sergel har än en gång visat sig ha det bästa erbjudandet för Nordnet; en kombination av kompetens och personlig service gör att vi väljer att förnya vårt avtal med Sergel. Att samarbeta med Sergel innebär en trygghet för vår verksamhet, säger Sylvia Ndikumasabo, Head of Personal Loans på Nordnet.

 

För mer information, kontakta:
Mattias Vestman, Försäljningschef Sergel Sverige
+46 727 115 811
mattias.vestman@sergel.com

 

Sergel förvärvas av Marginalen

Marginalen förvärvar Sergelbolagen av Telia Company AB, ett förvärv som inkluderar verksamheterna i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Lettland och Litauen med 360 medarbetare.

Affären som kommunicerades redan 2016 är nu godkänd av alla tillsynsmyndigheter och slutförd den 30 Juni 2017.

Sergel är ett av Nordens ledande bolag som levererar hela värdekedjan av Credit Management Services (CMS) med en bred kundbas som rymmer kunder inom alltifrån Bank & Finans och E-handel, till Offentlig sektor och Telekom. Det största affärsområdet är inkasso men företaget är även en av Sveriges största leverantörer av SMS-tjänster.

– Vi är mycket stolta över den höga service vi kan leverera, samtidigt som kunder ofta berömmer oss för den trygghet vi skapar, både för dem och för deras kunder. På Sergel genomsyras hela verksamheten av vårt synsätt ”We care”, och vi får återkommande bevis om att detta värderas högt av våra kunder. Med Marginalen som ägare kan vi ytterligare stärka vårt erbjudande. Det är med glädje vi äntligen meddelar kunder, partners och anställda att affären är klar och ägarbytet genomfört säger Peter Storåkers, VD på Sergel.

– Sergel är ett starkt varumärke med mycket stor kunskap och erfarenhet inom Credit management. Att Sergel dessutom besitter unik kompetens och erfarenhet är mycket värdefullt för Marginalen. Jag ser kort och gott en stor potential i förvärvet och är övertygad om att vi kommer att växa vår affär i och med förvärvet av Sergel, säger Ewa Glennow, VD på Marginalen.

Fakta
Marginalen AB grundades på 90-talet av Ewa Glennow. Bolaget har verksamhet i Sverige, Lettland och Litauen, och med cirka 700 antal anställda erbjuder koncernen tjänster inom bank och finansiering, kredittjänster och inkasso, ekonomiadministration, juridik och HR för privatpersoner och företag.

Sergel är ett svenskt inkassobolag och grundades 1988 som Telia Companys (då Televerkets) interna inkassobolag. Idag är Sergel en av de ledande leverantörerna av kredit- och inkassotjänster i Norden och Baltikum. Verksamhetsområdena inkluderar kreditbeslutshantering, clearinghouse, fakturaadministration, inkasso och köp av fordringsportföljer.

Kontaktperson, Sergel
Mattias Vestman, Försäljningschef Sergel Sverige
+46 727 115 811
mattias.vestman@sergel.com

Kontaktperson, Marginalen
Anders Karlström, Informationschef
Telefon: +46 707 353 677
anders.karlstrom@marginalen.se

Finansinspektionen godkänner affären

Finansinspektionen beslutade den 2 juni att godkänna Marginalen Banks förvärv av fordringsportföljer från Telia Company.

Läs mer i pressmeddelandet från Marginalen.

För mer information, kontakta:

Peter Storåkers (VD)
Mail: peter.storakers@sergel.com
Telefon vxl: 0771-10 20 40